Andra hobbies

Det är bra att ha en hobby som stimulerar. När arbetsdagen är slut är det bra att kunna koppla av på ett lite aktivare sätt än att bara se på TV eller spela dataspel.

hobbyPå arbetet är det ofta huvudet som arbetar hårt nuförtiden. Vi är många som sitter på kontor och det är ofta en ganska pressande tillvaro. Idag är det många som får sjukdomar vi inte kände till för några tiotal år sedan. Det händer att folk ”går in i väggen”. Läs mer i vårdguiden om utbrändhet. Kanske kan det hjälpa att ha en stimulerande hobby att ägna sig åt? Det är bra att få koppla av från stressen i vardagen och ägna sig åt trevligt pyssel. En hobby ger så mycket och det kan vara skönt att få pyssla om sina blommar, handarbeta, pyssla med sina frimärken, meka med bilen eller något annat som för tankarna bort från vardagens alla ”måsten”.

När man blir äldre och närmar sig pensionsåldern är det också bra att ha en hobby. Det händer att äldre människor blir deprimerade och detta kanske kan avhjälpas med en trevlig sysselsättning. Djur kan vara en trevlig hobby för många. Med en hund finns mycket att göra beroende vilken ras man har köpt. Lydnad är trevligt att träna och här har man stor hjälp av att bli medlem av en brukshundsklubb. Om man har köpt en Border Collie är vallning en otroligt stimulerande hobby. Det som är bra med husdjur är att de kräver omsorg och de ger också mycket tillbaka. En trevlig promenad med hunden är också en bra avkoppling.

Om du inte redan har en hobby som aktiverar dig ger vi många bra förslag. Kika runt på vår sida för att hitta något som passar dig.

elisabeth