Poker

Poker förklaras enklast som ett skicklighets- och satsningsspel mellan olika spelare där man använders sig av traditionella spelkort som de allra flesta någon gång sett. Olika former av poker spelas av ett stort antal spelare världen över varje dag. Anledningarna till varför är många, men främst handlar det nog om att de olika pokerspelen är väldigt roliga att sätta sig in i och utöva i praktiken. En bra hobby med andra ord!

Den populäraste pokervarianten

spelkortInom pokervärlden räknas idag Texas hold’em som den klart populäraste varianten av poker, även om den är långt ifrån ensam. Spelet var en av de stora bidragande orsakerna till den stora pokerboom vi fick ta del av världen över för ett tiotal år sedan och har sedan dess suttit ohotad på tronen. I Texas Hold’em blir alla spelare tilldelade två hålkort som de sedan använder med de gemensamma korten på bordet för att bilda den bästa möjliga handen i varje specifikt läge av en spelomgång och där spelarna får möjlighet att trycka ut varandra från potten genom en rad olika satsningsrundor. Andra pokervarianter som är väldigt populära bland spelarna är olika former av Omaha och Studpoker (Stötpoker).

Online och offline

Det är en stor skillnad på att spela poker online, det vill säga på nätet, och offline där du möter dina motspelare öga mot öga. I Sverige är vi framstående på båda planen, inte minst för att det finns så pass mycket värdefull kunskap att ta del av inom delar av den svenska poker-communityn. Som intresserad går det snabbt att läsa på om ämnet och att vara igång online bara på bara någon timme. Den som dock föredrar den sociala aspekten av att möta andra människor kan antingen införskaffa ett eget pokerset som ger en möjligheten att spela med sina vänner eller att söka upp en lokal pokerklubb i sitt närområde.

Erika Persson