Fotografering som hobby

Att fotografera är en hobby som kan innebära lite olika saker beroende på vad du är intresserad av. Det kan vara fåglar likväl som sportarrangemang och porträtt medan andra nöjer sig med att fotografera vardagen.

photoFör att kunna fotografera behöver du någon form av kamera. Med dagens teknik kan du få riktigt fina bilder även med din mobil, men en riktig kamera kan vara bra för att få kvalité på dina foton. Att välja kamera kan vara en djungel då utbudet är stort. Det viktiga är att bestämma sig för vilka funktioner du behöver i din kamera och sedan bestämma dig för en budget och sorterar utifrån dessa. På nätet kan du hitta butiker med bra urvalsfunktioner och bra priser och även tester av kameror.

Som nybörjare kan du komma långt med en kompakt kamera med bra inställningar. Vill du vara lite mer proffsig så faller valet självklart på en systemkamera, men där kan priserna skena iväg rejält. Tänk över vilka egenskaper som är viktiga för dig i ditt fotograferande och välj utifrån dom.

Det finns mängder av olika fototillfällen och alla ger dig bra erfarenheter för inställningar och hantering av din kamera. Barnkalas kanske inte ligger som prio på din lista, men här lär du dig att fota ögonblicks bilder och porträtt och hantera kniviga situationer. Familjemiddagen är ytterligare ett sådant tillfälle där du lär dig hantera olika ljussättningar och kamerafunktioner som kan komma väl till pass vid andra tillfällen.

För att bli få hyfsat bra eller till och med jätte bra finns egentligen bara en regel. Ta med dig kameran och fota mycket.

elisabeth