Ishockey

Både att spela och att titta på ishockey är som bekant väldigt, väldigt roligt. Även om man själv kanske inte är någon Peter Forsberg med klubba och puck så är det ändå alltid roligt att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på rinken för att pröva några härliga slagskott.

Att ha ishockey som hobby fungerar alldeles utmärkt eftersom det inte bara går att spela på elitnivå utan även på lägre nivå i form av Korpen eller liknande. Korpen arrangerar motionsserier för ishockey över hela landet, så är man några stycken är det i princip bara att dra ihop ett lag och börja spela.

Känner man inte för att själv spela går det såklart även att ha som hobby att titta på hockey. Roligast är givetvis att följa något lag i SHL eller Hockeyallsvenskan, köpa årskort och gå på alla hemmamatcher, som bara det kräver en del engagemang eftersom det i både SHL och Hockeyallsvenskan spelas en faslig massa matcher. Grundserien i de bägge serierna består av 55 respektive 52 omgångar. Lägg därtill matcher i eventuellt slutspel, kvalserie eller play-off, så som hockeyfan i dagens läge gäller det att ligga i.

Vill man ha lite extra spänning när man sitter på läktaren eller framför TV:n hemma i soffan går det ju även som bekant att satsa en liten slant. Satsar man några kronor på att ens favoritlag ska vinna, så sätter detta ju lite extra krydda och gör automatiskt att matchen blir mer spännande än vad den annars kanske skulle varit eftersom chansen finns att man själv kan dra nytta av sitt lags eventuella vinst.

elisabeth