Spel som hobby

Det finns en hel del personer i världen som har spel som sin hobby, spel är ju trots allt en väldigt brett begrepp och kan involvera en hel del olika former.

Dator och TV-spel

GamingSpelbranschen är idag den största underhållningsbranschen i världen, så det är ju föga förvånande att det spelas en hel del spel. Spelen här kommer i många olika genrer och tilltalar ju därför olika personer, en del kanske föredrar att spela sport- eller bilspel medan andra föredrar action eller äventyr. För ett hum om hur stort detta egentligen är kan man titta på denna graf av försäljningen endast i USA de senaste åren.

Brädspel

En annan spelform som haft en rejäl uppsving på senaste tiden är brädspel. För inte allt för länge sedan var nog mångas relation till brädspel begränsade till Monopol, Fia Med Knuff, Schack osv. Men idag finns det ett otroligt stort utbud av brädspel i många varierande svårighetsgrader, en del spel kan ha en regelbok som är 40 sidor lång medan andra kan beskrivas på ett enda blad. För exempel på dagens utbud kan man svänga förbi WorldofBoardgames.

Göra egna spel

Spel som hobby behöver inte bara betyda spela spel, det kan lika gärna vara att själv skapa dem. Detta är om något ännu bredare än de ovanstående kategorierna, inte för att det är fler som håller på med detta utan för att göra egna spel kan ju vara datorspel, brädspel eller vilket annat typ av spel som helst. Att skapa ett spel är naturligtvis ingen lätt sak, men det finns saker och ting som kan vara till hjälp, program som till exempel RPG Maker fungerar som en plattform där man kan skapa sitt eget rollspel till datorn.

elisabeth