Spel

Spel av olika dess slag är en hobby för en väldans massa människor runtom i världen. Inte så konstigt kanske då begreppet är väldigt vitt och innefattar många olika typer av aktiviteter. Det är alltifrån konsolspel, datorspel och brädspel, till oddsspel, hästar och poker.

Olika spel, eller ett enda?

Det finns som sagt många typer av spel att välja på, somliga har det bara som en mindre hobby som inte sträcker sig längre än att lämna in en lördagsrad på Stryktipset – en gång i veckan men givetvis också en hobby, om än kanske också det slentrianmässigt sker som en lördagstradition. För många är det kanske inte tron att man ska vinna 10 miljoner varje lördag som driver en, utan snarare spänningen och prestigen att få flest rätt. Somliga har dock spel som hobby på heltid – hela begreppet spel alltså. Killen i den länkade artikeln i Sydsvenskan berättar att han älskar spel och avskyr att förlora. Och man kan sannerligen säga att han spelar en hel del olika spel; poker, frågesporter, othello och backgammon är bara några av dem. – Tidigare hade jag som regel att köpa ett nytt spel varje månad och att spela spel är en del av min vardag, säger han till Sydsvenskan, till vilka han även poängterar att det är endast i poker som han spelar om pengar.

Gaming

Gaming på datorer är också något som sysselsätter många och tillika är deras hobby. Genom åren så har en del av dessa spel även börjat övergå att bli till det som kallas för E-sport. Ett exempel på detta är spelet Counter-Strike som först och främst är ett av vår tids mest spelade spel. Dess popularitet ligger i dess hastighet, interaktivitet och dess enkelhet – även om det krävs massor av träning för att bli riktigt duktig på spelet. Många CS-frälsta spelar spelet uppemot 10-12 timmar om dagen, vilket man sannerligen kan kalla för en stor hobby. Andra spel som på samma sätt blivit något som personer ägnar sig åt så pass många timmar i sträck är spelet World of Warcraft, vilket idag ses som världens största onlinespel.

elisabeth