Ungdomshobbys

Olika typer av hobbies är något som är vanligt förekommande och kanske framför allt hos ungdomar vilka som bekant ofta sysslar med någon typ av hobby.

äventyrSport är en hobby som är mycket vanlig hos ungdomar. Trender kommer och går, men sporten består är ett passande uttryck i det här sammanhanget, då ungdomar som sysslar med idrott är något som varit väldigt vanligt under många år och fortsätter så också att vara. Bland de allra vanligaste idrotterna är till exempel fotboll, ishockey och friidrott som tusentals ungdomar sysslar med, såväl stora som små.

Musik är också en hobby som länge varit populär hos ungdomar. Många barn och ungdomar är med i kommunala musikskolan och spelar något instrument, medan andra i första hand spelar på egen hand. Många ungdomar, främst de äldre ungdomarna, formar band och spelar tillsammans med andra. På senare år i takt med att den tekniska utvecklingen gått framåt har det dessutom blivit allt vanligare att göra egen musik och sedan lägga ut den på nätet.

En hobby som blivit mycket populär bland ungdomar under de senaste 15-20 åren är datorspel eller ”gaming” som man ofta säger. Vanligt är att man samlas några stycken och spelar i ett nätverk. Ett spel som är mycket att spela tillsammans med andra är Counterstrike eller CS, som det kallas till vardags.

Kläder och mode är också en hobby som är populär hos en hel del ungdomar, kanske framför allt hos tjejer. En del väljer dessutom att sy helt egna kreationer för att sticka ut lite extra. Populärt bland modeintresserade ungdomar är även att blogga om sitt intresse på nätet.

elisabeth